• Thu. Dec 8th, 2022

Pravoslavac

Veb stranica o Pravoslavlju

Još jedno čudo Svetog Vasilija: Kad su je svi lekari otpisali, devojčica (6) isceljena molitvom!

Byadmin

Nov 1, 2022

Sveti Vasilije Ostroški je jedan od najpoznatijih svetaca, kog proslavljaju i mole mu se čak i katolici i muslimani. To i ne treba da čudi, budući da se za ime ovog čudotvorca vezuju brojna svedočenja o iscelenjima različitih bolesti.

Jedno od njih je i devojčica Višnja koja nije govorila punih 6 godina. Prema rečima porodice, devojčica je umela da pokaže šta želi da uradi, znala je sama da jede i oblači se, ali iz njenih usta nije izlazila ni reč.

Oglas

Roditelji su je vodili kod lekara u različite bolnice, ali rešenja nije bilo. Tada su se okrenuli veri i odlučili da je povedu na Ostrog, kako bi se molili Svetom Vasiliju. To su i učinili – otišli su u čudesni manastir, gde je monah očitao devojčici molitvu za zdravlje. Prespavali su u manastiru uoči 12. maja, praznika posvećenog Svetom Vasiliju.

Oglas

Toga dana otvara se kovčeg i skida pokrov sa moštiju. „Kada smo ušli, monah je stavio njenu ručicu na mošti, spustio svoju ruku na njenu glavu i čitao molitvu“, ispričala je Dragana, Višnjina majka.

Dva meseca kasnije, porodica je otputovala na more i tada se desilo čudo. „Sela je na krevet i rekla Mama, dođi. Malo je falilo da se šlogiram“, priseća se Dragana, koja nije mogla da veruje da je Višnja progovorila, toliko da je ostale članove porodice pitala da li su nešto čuli.

Celu njenu priču poslušajte u videu: