Peršin i limun: Napitak koji ubrzava metabolizam i čisti jetru

Peršin i limun je dobitna kombinacija za napitak koji ubrzava metabolizam, čisti jetru, potiče probavu i utječe na topljenje masnoća. 

Pandemija koronavirusa natjerala nas je da najveći dio vremena provodimo u zatvorenom, a nakon ukidanja karantene po preporukama epidemiologa mnogo je onih koji su odustali od vježbanja u teretani, pa nije ni čudo što se većina žali na višak kilograma.

Ako vam je potreban brz program čišćenja organizma od masne i slatke hrane, kao i eliminacije viška tekućine nakupljene u organizmu (posebno ako ste nedovoljno fizički aktivni), započnite dan napitkom od peršina i limuna koji čisti jetru, ubrzava metabolizam, ptiče probavu, čisti limfu i utječe na topljenje masnih naslaga.

Sastojci za napitak od peršina i limuna:

  • jedna vezica svježeg peršinovog lista
  • jedan limun
  • 250 mililitara voda

Priprema i primjena napitka

U blender sipajte trećinu količine vode, dodajte iscjekano peršinovo lišće (sa stabljikama) i iscijeđen limunov sok. Dobro izblendajte, pa dodajte ostatak vode i blendajte dok se sastojci ne sjedine. Popijte natašte, prije doručka i kave ili čaja.

Da bi napitak od limuna i peršina bio djelotvoran i pokrenuo proces gubitka viška masti i nakupljene tekućine, neophodno ga je piti barem pet dana zaredom.

Nećete pogriješiti ni ako produžite tretman na tjedan ili 10 dana, ali je neophodno da paralelno a ispijanjem ovog napitka za detoksikaciju vodite računa o ostalim namirnicama koje unosite tijekom dana i da makar pola sata dnevno provedete u brzoj šetnji.

Ovaj napitak u videu od limuna, peršina i celera vam također može biti koristan.